ULTIMELE ARTICOLE

Sabina Pop : Ceremonia de inaugurare a președintelui Turciei, Recep Erdogan

🇹🇷 La încheierea ceremoniilor , preşedintele Erdogan și a prezentat noul guvern. Analiștii spun că este un guvern moderat ,care ,la prima vedere are următoarele caracteristici :

-Politica monetară „ortodoxă”. -Politica externă reală. -Ministerul Apărării va fi condus de un militar de carieră, nu de un politician.
  • Securitatea internă / Ministerul de Interne a fost numit fostul guvernator al Istanbulului , un guvernator de carieră ,printre cei mai competenți guvernatori.

  • Nu a fost numit într un fotoliu de ministru politicianul care a oferit după primul tur, procentele ,așa cum s a vehiculat în presă în ultimele zile.
Întreg cabinetul numără 19 persoane,la o țară de 82 milioane de locuitori.

Sabina Pop

La picnic cu regele Charles. Monarhul britanic, primit cu bucurie în Valea Zălanului

Regele Charles a venit în România să se bucure de linişte şi natură, dar şi-a rezervat o bună parte din prima să zi de vacanţă pentru a se întâlni cu localnicii şi turiştii din Valea Zălanului. S-a plimbat pe uliţe, a stat de vorbă cu oamenii din partea locului şi cu cei veniţi special să îl vadă, a râs mult şi s-a bucurat de fiecare moment. A mers şi la picnic cu sătenii, care i-au cântat şi l-au îmbiat cu mâncăruri care de care mai gustoase, toate cu ingrediente naturale, aşa cum gătesc ei de când se ştiu. https://tinyurl.com/mrx3scj9

Directorul CIA, William Burns, a vizitat în secret Beijingul, în luna mai

Directorul CIA, William Burns, a vizitat Beijingul luna trecută, fiind prima sa călătorie în China de când a devenit șeful agenției de informații pentru administrația Biden, a declarat pentru NBC News un oficial american familiarizat cu această vizită. Burns a mers la Beijing pentru a se întâlni cu omologii săi chinezi „pentru a sublinia importanța menținerii liniilor deschise de comunicare și a canalelor de informații”, a declarat oficialul. Vizita a fost raportată pentru prima dată de Financial Times. Directorul CIA s-a aflat în China după ce Beijingul a întrerupt majoritatea convorbirilor regulate dintre înalții oficiali diplomatici, de informații și militari în urma doborârii de către SUA a unui balon spion chinezesc la începutul lunii februarie.

mai mult la G4Media :

Directorul CIA, William Burns, a vizitat în secret Beijingul, în luna mai

Radu Hossu : De ziua copilului Rusia le-a făcut un „cadou” ucrainenilor: 2 copii uciși

De la începutul invaziei, cifrele oficiale legate de copii arată așa:
– 485 de copii uciși;
– 984 de copii răniți;
– [ESTIMARE OFICIALĂ] 14.000 de copii deportați forțat în rusia, din teritoriile ilegal ocupate de ruși.
– 5.000.000+ de copii strămutați din casele lor (fie în interiorul sau exteriorul Ucrainei).
Acestea sunt date sau estimări oficiale!
Aveți copii pe lângă voi, nu? Poate ai voștri, poate nășiți de voi, ai rudelor voastre. Imaginați-vă cum din cauza unei invazii ilegale, ilegitime, imorale și neprovocate, cel puțin unul moare. Fără niciun alt motiv decât că sunt ucraineni.
Acum urmează partea neoficială:
– Până nu sunt eliberate teritoriile vaste din sudul și estul Ucrainei nu vom afla adevărata tragedie. Cel nai probabil cifrele de mai sus vor crește de cel puțin câteva ori;
– Când Mariupolul va fi eliberat să vă pregătiți emoțional, ca părinți, bunici, nași, frați etc., de cel mai mare genocid scos la suprafață din acest secol și printre cele mai mari de după cel de al doilea război mondial.
„Pace, numai să nu mai moara oameni” – Strigă falșii apostoli ai vieții. Pace cu orice preț înseamnă condamnarea la moarte, la sărăcie, la lipsa libertății a TUTUROR copiilor din teritoriile ocupate ilegal, ilegitim și imoral de rusia, pe teritoriul Ucrainei, stat independent și suveran.
„Pace, numai să nu mai moară oameni!” – înseamnă în realitate să nu gândești profund implicațiile acestei păci și ce efecte dramatice va avea pe termen lung aceasta asuprs vieții copiiilor ucraineni.
„Pace, numai să nu mai moară oameni!” – strigau și în 2015 cei care nu înțelegeau ceea ce giganul John McCain profețea după prima invazie a rusiei: „rusia va ataca din nou peste câțiva anin pentru a lua estul Ucrainei și sudul ei. Apoi va ataca din nou pentru a îndeplini Nova russia, Moldova și Țările Baltice. Singurul mod prin care acest lucru poate fi oprit este prin forța armelor, doar asta-l poate opri pe Putin”. Prima profeție s-a îndeplinit. O vreți și pe următoarea? Mai mulți copii ucїși, răpїți, vi0lați, deportați?
În România avem luxul de a nu ne trezi copiii la 3 noaptea și să-i ascundem în beciul blocului. Avem luxul de a nu sta toată ziua cu hainele în pungi, pregătiți să ne adăpostim. Recomand să ne permitem și „luxul” de a ne gândi la dramele suferite de milioane de familii din Ucraina.
Uitați-vă acum la copilul vostru. Luați-l în brațe. Bucurați-vă de el. Zeci de mii de părinți ucraineni nu mai au șansa asta!
La mulți ani copiiilor din toată lumea!
Fotografie din Brovary, Kyiv District, martie 2022, de Vadim Ghirda câștigător al premiului Pulizer.

Radu Hossu 

 

Mircea Mihaies: Nu cred că putiniștii actuali sunt cu toții plătiți (într-un fel sau altul) de ruși. Unii dintre ei sunt, pur și simplu, tembeli.

„Toți cei care cântă pe la televiziunile românești la balalaica lui Putin sau psalmodiază panortodox pe Facebook îmi repugnă la fel de mult ca amintirea soldaților din stepă de teama cărora strămoșii mei își ascundeau fetele în bordeie săpate în pământ sau în poduri colbuite. Nu cred că putiniștii actuali sunt cu toții plătiți (într-un fel sau altul) de ruși. Unii dintre ei sunt, pur și simplu, tembeli. Vorbește gura fără ei, cum se spune în popor. Alții sunt niște Gică-contra degenerați, care se plasează instinctiv de-a curmezișul rațiunii. Ei își afirmă astfel «dreptul la diferență», amăgindu-se că uzează de «libertatea cuvântului». În fine, mulți sunt odraslele colaboraționiștilor, oportuniștilor și ticăloșilor pentru care Uniunea Sovietică a reprezentat trambulina spre poziții sociale la care nici pregătirea, nici inteligența, nici caracterul nu i-ar fi îndreptățit vreodată. Și totuși, un eveniment ale cărei consecințe și semnificație suntem încă incapabili să le evaluăm, a prins pe picior greșit păpușile mecanice legate cu fire trainice de Moscova…”

mai mult la : OZN-uri deasupra Moscovei

Mircea Mihaies

Germania ordona inchiderea a 4 din cele 5 consulate rusesti

Germania revoca licentele a patru din cele cinci consulate rusesti din tara, a declarat miercuri un purtator de cuvant al Ministerului de Externe, scrie Politico. Moscovei i s-a cerut „sa dispuna lichidarea celor patru consulate generale din Republica Federala Germania si sa o finalizeze pana la 31 decembrie 2023, cel tarziu”, potrivit ministerului de externe. Masura este menita sa creeze o „paritate structurala si de personal” intre cele doua tari, a adaugat ministerul. Germania si Rusia si-au expulzat reciproc in repetate randuri diplomatii de la inceputul razboiului rusesc din Ucraina. Decizia Berlinului a fost comunicata miercuri rusilor, potrivit ministrului de externe Annalena Baerbock. Un consulat general, precum si ambasada rusa vor continua sa functioneze. Sambata, s-a aflat ca mai multi angajati ai statului german vor trebui sa paraseasca Rusia, deoarece Moscova a introdus „un plafon pentru numarul de angajati la misiunile germane din Rusia si la organizatiile oficiale germane”.

Aktual24.ro

Germania ordona inchiderea a 4 din cele 5 consulate rusesti

Ministrul leton de externe devine primul preşedinte declarat homosexual al țării baltice

Veteranul ministru leton de externe, Edgars Rinkevics, a fost ales miercuri preşedinte al statului baltic de către parlamentul de la Riga, devenind astfel prima persoană declarat homosexuală care ocupă această funcţie, relatează AFP, preluată de News.ro.
Şef al diplomaţiei letone din 2011, Edgars Rinkevics, în vârstă de 49 de ani, îl va înlocui în funcţie pe Egils Levits, care a decis să nu mai candideze pentru un al doilea mandat. „Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a mă asigura că ţara noastră prosperă şi este în siguranţă”, a declarat Rinkevics după votul din Parlament.
Edgars Rinkevics şi-a recunoscut homosexualitatea în 2014, devenind prima personalitate politică din ţară care a făcut acest gest. Preşedintele Letoniei, ţară membră NATO şi UE, are un rol în mare parte ceremonial.

Citește mai mult la: www.digi24.ro/stiri/externe/

Radu Hossu la Vorbitorincii cu Radu Paraschivescu și Catalin Striblea : Ce om dintr-o bucată, din ce plămadă e alcătuit!

Ne-a vizitat Radu Hossu, pe Cătălin și pe mine, la Studio Mindopoly. Ce om dintr-o bucată, din ce plămadă e alcătuit! Am făcut împreună episodul 60 din Vorbitorincii și am trecut prin multe stări pe durata dialogului. Radu e o prezenţă pe cât de magnetică, pe atât de utilă. Iar exemplul lui e doar la îndemâna generoşilor care știu că semenii lor au nevoie de sprijin. Vă invit să-l ascultaţi vorbind despre Ucraina și despre războiul care o ciopârţeşte, despre eroi și ticăloși, despre ocheadele pe care ţi le aruncă moartea și despre ce faci când descoperi că soarta ia forma unei bucăţele de plumb. Episodul se poate vedea de diseară, începând cu 19.45. Linkul, în comentarii.

Radu Paraschivescu

Ambasadorul SUA, Kathleen Kavalec: Știm că Rusia ar putea încerca să limiteze în orice moment transporturile din Marea Neagră, așa că rolul României devine și mai important în găsirea unor rute alternative pentru cerealele din Ucraina

Ambasadorul Statelor Unite la București, Kathleen Kavalec, a declarat, miercuri, într-un interviu pentru G4Media.ro, că Rusia ar putea încerca să limiteze în orice moment transporturile din Marea Neagră, prin urmre rolul României devine și mai important în găsirea unor rute alternative pentru aceste cereale. ”Cred că un domeniu care va fi extrem de important în lunile următoare este îmbunătățirea capacității de a expedia și mai multe cereale din Ucraina, în special dacă Rusia încearcă să blocheze Inițiativa privind cerealele din Marea Neagră. Știm că Rusia ar putea încerca să limiteze în orice moment transporturile din Marea Neagră, așa că rolul României devine și mai important în găsirea unor rute alternative pentru aceste cereale”, a declarat Kavalec pentru G4Media.ro.  
Ambasadorul SUA, Kathleen Kavalec: Știm că Rusia ar putea încerca să limiteze în orice moment transporturile din Marea Neagră, așa că rolul României devine și mai important în găsirea unor rute alternative pentru cerealele din Ucraina

Preşedintele Zelenski, primit de Maia Sandu la Summitul CPE de la Bulboaca

Preşedintele Ucrainei a sosirt în urmă cu puţin timp în Republica Moldova pentru a participa la summitul Comunității Politice Europene.

Declarații de presă a președintelui R.M., Maia Sandu și a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelensky