ULTIMELE ARTICOLE

Maia Sandu : A fost o onoare să mă întâlnesc cu Președintele Joe Biden și Prima Doamnă Jill Biden

0
A fost o onoare să mă întâlnesc cu Președintele Joe Biden și Prima Doamnă Jill Biden, în marja celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Pe măsură ce Moldova își consolidează democrația, apreciem parteneriatul strategic de durată și relațiile strânse cu Statele Unite ale Americii.
Credit: White House Photo Office

Scandal în Polonia din cauza vizelor acordate migranților în schimbul unor sume de bani, cu câteva săptămâni înainte de alegeri

0
Un scandal a izbucnit în Polonia, cu câteva săptămâni înainte de alegeri, din cauza vizelor acordate cetățenilor străini în schimbul unor sume de bani. Scandalul lovește din plin guvernul polonez puternic anti-migrație, transmite AP.  Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că așteaptă rezultatele unei anchete privind scandalul „bani contra viză” al guvernului polonez, format în principal de anti-migranți, în timp ce opoziția se întreabă dacă oficialii guvernamentali știau că unele dintre aceste vize pentru țări din Uniunea Europeană au fost vândute unor suspecți de terorism.
Scandal în Polonia din cauza vizelor acordate migranților în schimbul unor sume de bani, cu câteva săptămâni înainte de alegeri

Președinta Maia Sandu în vizită de lucru la Adunarea Generală a ONU, la New York

0
La invitația Secretarului General al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), António Guterres, șefa statului își începe astăzi vizita la New York pentru a participa la segmentul înalt al celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale. Tema centrală a actualei sesiuni a Adunării Generale este „Reconstruirea încrederii şi relansarea solidarităţii globale: accelerarea acţiunii privind Agenda 2030 şi Obiectivele sale de Dezvoltare Durabilă în scopul păcii, prosperităţii, progresului şi sustenabilităţii pentru toţi”. În perioada 18-20 septembrie, șefa statului va participa la dezbaterile din cadrul Adunării Generale a ONU. Programul vizitei va mai include, printre altele, participarea la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. În marja participării la segmentul la nivel înalt al Adunării Generale, Președinta va avea o serie de întrevederi bilaterale.

Cine îl însoţeşte pe Kim Jong Un în vizita sa în Rusia? Mizele întâlnirii cu Vladimir Putin

0
Comandanţi militari de top, oficiali din industria de armament şi diplomaţi îl însoţesc pe liderul nord-coreean Kim Jong Un în deplasarea în Rusia, sugerând că la întâlnirea sa cu Vladimir Putin există o agendă potenţial încărcată cu subiecte de apărare, scrie Reuters. Coreea de Nord nu a menţionat numele membrilor delegaţiei, dar analiştii au identificat în fotografiile publicate marţi de mass-media de stat mai multe figuri cheie care par să-l însoţească pe Kim Jong Un. Astfel, Ri Pyong Chol, vicepreşedintele puternicei Comisii Militare Centrale a Partidului Muncitorilor şi mareşal al armatei, cel mai înalt grad militar al ţării, a fost văzut la bordul trenului salutând alături de Kim. Supervizând industria de apărare a Coreei de Nord, inclusiv programele nucleare şi de rachete, Ri a călătorit în Rusia şi în 2011, împreună cu tatăl lui Kim, Kim Jong Il.

www.stiripesurse.ro/cine-il-insoteste-pe-kim-jong-un-in-vizita-sa-in-rusia-mizele-intalnirii-cu-vladimir-putin_3064013.html

Kim Jong Un a plecat să se întâlnească cu Putin. Dictatorul nord-coreean merge cu trenul blindat

0

Liderul nord-coreean Kim Jong Un pare să fi plecat spre Rusia pentru o întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin, a relatat luni postul de televiziune sud-coreean YTN, citând surse guvernamentale anonime.

   

Ucraina şi Japonia încep discuţii pentru garanţii de securitate / Zelenski: Parteneriatul va deveni un exemplu global de protejare a vieţilor

0

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a spus sâmbătă ucrainenilor că parteneriatul dintre Ucraina şi Japonia va deveni un exemplu global de protejare a vieţilor şi de creare de noi oportunităţi pentru popoare, după ce s-a întâlnit la Kiev cu ministrul japonez de externe, Yoshimasa Hayashi, şi au convenit să înceapă discuţii despre garanţiile de securitate pe care le poate oferi Tokyo şi să coopereze în vederea reconstrucţiei economiei ucrainene, relatează News.ro

https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26521803-ucraina-japonia-incep-discutii-pentru-garantii-securitate-zelenski-parteneriatul-deveni-exemplu-global-protejare-vietilor.htm

Ură viscerală și propagandă rusească delirantă în emisiunea lui Marius Tucă. Istoricul Armand Goșu desființează minciunile „analistului” Hartmann: „Nimeni, în afara lui Putin, nu susține asta!”

Propagandă rusească și discurs delirant anti-ucrainean în emisiunile lui Marius Tucă, pe contul de YouTube al Gândul. Scenele cu invitatul H. D. Harmann, din 1 septembrie, sunt greu de privit. 10 minute și 52 de secunde de minciuni, ură viscerală împotriva Ucrainei, Poloniei, Suediei, a UE și SUA, a Europei în general.
N-ar fi meritat atenție acest puseu de propagandă putinistă fățișă dacă în 5 zile pseudo-lecția de istorie n-ar fi fost văzută de peste 60.000 de români. Probabil că majoritatea au luat de bune aberațiile de acolo.
În emisiunea lui Tucă s-au înșirat ca la școală, pe puncte, toate ideile din discursul lui Putin din vara lui 2021, „Despre unitatea istorică a ucrainenilor și rușilor”, în care era negat dreptul la existență al națiunii vecine și se anunța, de fapt, războiul.
Invitatul lui Tucă a debitat, sub privirile aprobatoare ale moderatorului, enormități la foc automat.
– Ucraina ar fi stat inventat de Lenin (fals – a apărut în 1917, după revoluția din februarie);
– Ucraina ar duce un război genocidar împotriva Rusiei (este exact pe dos);
– Stephan Bandera ar fi eroul conducătorilor UE, al lui Iohannis și al lui Zelenski (o aberație care nici nu necesită comentariu),
– pentru că este un stat multiconfesional (sunt acolo ortodocși și catolici), Ucraina este un monstru artificial;
– Ucraina nu e capabilă să spună de unde îi provine limba;
– în cărțile de istorie ucrainene s-ar scrie că ucrainenii sunt mai vechi decât faraonii și că din ei se trag francezii și olandezii (nu există așa ceva în manualele ucrainene, în realitate).
La asta se adaugă atât de multe prostii istorice și geografice încât te crucești, cum ar aceea că suedezii au ajuns la Kiev „pă fiord” – dar pe coasta baltică a Europei nu există fiorduri, în realitate.
Totul se întâmplă în România, țară membră UE și NATO, teoretic aliată a Ucrainei și care ar trebui să nu permită propaganda rusească – măcar cea făcută pe față, dacă nu și cea de alte tipuri.
L-am rugat pe istoricul Armand Goșu să aducă unele lămuriri în acest noian de prostii, minciuni, manipulări – un delir supervizat de Tucă la postul online al lui Radu Budeanu.
Link către articolul în care sunt repuse la locurile lor adevărurile istorice deformate cu ciocanul propagandistic în emisiunea lui Marius Tucă.

Matei Udrea

mai mult la :

Delir propagandistic putinist și ură viscerală anti-ucraineană, asta pot urmări românii în emisiunile online pe care Marius Tucă le face la Gândul, publicația deținută de Radu Budeanu. În ediția din 1 septembrie, românilor li s-a livrat integral teoria lui Putin privind Ucraina – stat fascist, un „monstru” făcut de Lenin, stat artificial care n-are istorie, popor și limbă etc. Publicul n-a fost avertizat că e vorba de tezele propagandei ruse, iar cei din studio le-au prezentat ca și cum ar fi istoria reală.

   

Secretarul destat Anthony Blinken i a asigurat pe liderii de la Kiev de întreaga susținere, atât militară, financiară, dar și umanitară

Secretarul de stat, Anthony Blinken a avut muncă de teren astăzi în Ucraina.A vizitat împreună cu primul ministru, Denys Shmyhal poliția de frontieră, a recepționat primele vehicule moderne anti-mine care au ajuns, dar vor urma câteva sute de acest fel, cele mai moderne de pe piața de profil.Deasemenea vor ajunge curând din Statele Unite 190 de mașini blindate cu roți anti-mine pentru poliția de frontieră. O altă vizită importantă au făcut o la stațiile energetice moderne, care sunt în pregătire pentru iarnă.Statele Unite se numără printre liderii în coordonarea asistenței energetice pentru Ucraina în format G7.Cele mai importante sarcini de lucru sunt acum pregătirile pentru sezonul rece a centralelor energetice și întărirea infrastructurii aferente.Sunt încă lucrări la stații energetice care au fost parțial distruse în bombardamentele rusești. Secretarul destat Anthony Blinken i a asigurat pe liderii de la Kiev de întreaga susținere, atât militară, financiară, dar și umanitară.Tot astăzi Anthony Blinken a anunțat că primele sume confiscate de la oligarhii ruși în conformitate cu sancțiunile impuse vor putea fi transferate către Ucraina și recomandă folosirea integrală în recuperarea și reabilitarea militarilor răniți.

Sabina Pop

Radu Hossu : Propaganda putinistă și auristă aplaudă și urlă cu lacrimi de crocodil despre cum sunt ostragizați românii în Ucraina. Nu. Nu sunt

Ieri am spus așa: „Da, Ministrul Apărării, minte. Drona a căzut pe teritoriul României!”
  1. După câteva zile în care a trebuit să încerc să mă refac, am fost ieri în București pentru câteva ore, la un podcast în care am discutat despre conflictul din Ucraina, Spitalul Mobil Oleg Gubal, politica din România (creșterea AUR – un fals) și alte subiecte interesante. Am fost la George Buhnici unde în timpul înregistrării m-a întrebat dacă drona rusească a căzut pe teritoriul României sau nu. Am spus că da.
Mi-a spus tot el (parafrazez) „Dar Ministerul Apărării României spune că nu a căzut pe teritoriul României. Asta înseamnă că Ministrul minte?” Și am răspuns „Da, Ministrul Apărării minte, drona a căzut pe teritoriul României”. La finalul podcastului lung care va apărea Duminică și pe care sper să-l urmăriți, ne-am ridicat telefoanele de pe masă și atunci mi-a citit reacția Președintelui Iohannis, care susținea afirmațiile Ministerului Apărării. Atunci i-am arătat filmulețul cu drona care cade pe teritoriul României.
  1. Problema nu este drona în sine (cu toate că ar fi putut fi probleme, chiar o dronă care a fost [SURSE! ATENȚIE !!!]lovită de apărarea anti-aeriană ucraineană/română – sunt contradicții aici -, deci dezafectată militar, poate cauza distrugeri materiale și chiar umane), ci problema este că la noi în România se minte din partea autorităților, cum se respiră.
2a. Canalul Bîstroe. Iese Ministrul Transporturilor, Grindeanu anunța în Februarie 2023 că ucrainenii fac lucrări despre care Ministerul nu a fost informat. La 3 zile după, Președintele Iohannis a ieșit public și a dezmințit această informație spunând că Ministerul Transporturilor a primit informare încă din luna octombrie 2022 și că lucrările se fac în baza unei înțelegeri SEMNATE de România! Ministrul Transporturilor a mințit. Este în continuare în funcție. AUR a folosit și a rostogolit această minciună. Ministrul Trasporturilor, Sorin Grindeanu, cel care a semnat Ordonanța 13, ne-a mințit despre un lucru extrem de inflamabil, legat de o țară care este invadată, în plin război, a alimentat propaganda putinistă și a celor de la AUR și în continuare este ministru. Ar trebui să-și dea demisia! 2b. Limba Română. Iese Ministerul de Externe și face o declarație legată de un proiect legislativ din Ucraina (atenție! Proiect!) legat de limbile minoritare în care lasă de înțeles cum că românii din Ucraina și limba română ar fi afectată. În același comunicat de presă relativ lung, scrie negru pe alb că proiectul legislativ este o ÎMBUNĂTĂȚIRE FAȚĂ DE LEGISLAȚIA ANTERIOARĂ. Lăsând la o parte faptul ESENȚIAL că era o lege de război, care era special împotriva „derusificării” Ucrainei și că era EVIDENT pentru absolut toată lumea și în special pentru oricine din diplomația română, că acel proiect legislativ era un proiect legislativ de război, sub lege marțială – care este în vigoare în acest moment în Ucraina. Cu toate astea:
Presa din România preia senzaționalul. Propaganda putinistă și auristă aplaudă și urlă cu lacrimi de crocodil despre cum sunt ostragizați românii în Ucraina. Nu. Nu sunt. Românii din Ucraina vorbesc Limba Română. Spre deosebire de foarte mulți (fără să fac un titlu de glorie din asta), eu am fost acolo. În Cernăuți există în centrul orașului Monumentul Mihai Eminescu (pun în primul comentariu harta și locația, ca să știți când mergeți în Cernăuți unde să îl găsiți). Tot pe strada centrală există Cafe București sau Centrul Cultural Român (apropo, s-a mai îngrijit cineva ca acel centru să facă ceva pentru Românii de acolo, căci este sub oblăduirea Statului Român) Tot în Cernăuți pe clădirea Primăriei sau pe Palatul din Cernăuți este o plachetă pe care scrie „Aici a concertat marele compozitor Ciprian Proumbescu”. Văzând retorica falsă pe căreia i-a dat scânteie Ministerul de Externe, domnul Ministru Aurescu (un om pe care în continuare îl stimez, printre puținii oficiali Români de rang înalt pe care încă îi apreciez) nu iese să sublinieze faptul că, în tot acest context extrem de groaznic pentru Ucraina, proiectul de lege a educației în care era erau luate în discuție limbile minoritare aduce o ÎMBUNĂTĂȚIRE FAȚĂ DE LEGISLAȚIA ANTERIOARĂ. Nu. Lasă ca propaganda să propage. AUR și putiniștii să se bucure. Minciunile despre minoritatea română din Ucraina să înflorească. Regret, domnule ministru, dar așa ceva este trist. Trist pentru că dați apă la moară conspirațiilor, ticăl0șilor și cu adevărat celor care sunt pericol pentru democrația din România.
  1. Drona care a căzut în Plauru, o localitate exact de la malul Dunării. Acum 48 de ore, primarul de acolo nu a auzit nimic. Nu a văzut nimic. Nu a auzit nicio explozie.
    Acum toate autoritățile sunt la el în curte. De ce?
[SPECULEZ!] Pentru că după ce primarul din Ceatalchioi a spus că au zburat drone rusești pe deasupra satului său, iar asta a creat panică, probabil (subliniez PROBABIL) șefii celor mai mari partide, un fost prim-ministru și actualul prim-ministru, Marcel Ciolacu au dat ordine pentru primarii partidelor lor să nu mai spună ceva afirmativ legat de dronele ruse care ne invadează spațiul aerian.
  1. Bă, tu vrei să ne bagi în război, nu-i așa?
    Noi suntem în război. Suntem în mijlocul unui război informațional, după cum sper că pentru toată lumea, argumentele de mai sus sunt îndeajuns. Suntem parte a efortului din acest război pentru că voi ați ajutat ucraineni prin donații pentru a ajuta non-letal armata, pentru a salva viețile ucrainenilor, fie ei civili sau militari, prin faptul că ați primit refugiați ucraineni în casele, pensiunile sau hotelurile voastre.
Suntem în război informațional, pentru că suntem supuși acestor minciuni (cum a fost și cea de acum 48 de ore, în care s-a infirmat faptul că drona rusească a căzut pe teritoriul României), acestor minciuni legate de Limba Română și comunitatea românească din Ucraina și minciuni absolut de neacceptat cum este cea a Ministrului Sorin Grindeanu privind Canalul Bîstroe. Ce se va întâmpla de acum înainte este să se minimizeze acest caz care este cât se poate de grav. Se vor face glume. Se va face haz. Însă vă rog să luați în considerare că vorbim despre o dronă de război care poate distruge o casă. Știți cum arată casele de pe malul Dunării, unde sărăcia este lucie ca apa? Vă dați seama cât de tare ar putea afecta un Shahed 136, produs de iranieni un astfel de sat? Eu am văzut cu ochii mei distrugerile produse de o astfel de dronă. Nu este nimic plăcut sau de minimizat. Iar după ce va trece valul ăsta de minimizare, mi-aș dori măcar un pic mai multă responsabilitate din partea autorităților române. rusia va încerca cu tot ce poate pentru a atrage NATO în acest război. Știm cu toții asta. Pentru a evita asta nu înseamnă că autoritățile noastre să ne mintă asupra pericolului în care ne aflăm. Ci să ne spună care este obiectivul României în acest război. Să iasă clar și să comunice răspicat (dar nu vorbe, vorbe, că din alea știu toții papagalii să vorbească) care este obiectivul României în acest război cu privire la propriul nostru teritoriu, la teritoriul Ucrainei, la stabilitatea geo-politică din zonă. Care este planul pentru a atinge acel scop, care sunt obiectivele intermediare care trebuie atinse, cum trebuie să se comporte populația și să avem o dezbatere în România, legată de războiul din Ucraina, provocat de invazia în masă a rusiei din 24 februarie 2022.

Astea sunt lucuri despre care trebuie să discutăm, nu să băgăm capul în pământ ca struțul. Pentru că la fel ca și struțului, și nouă ni se vede curul.

P.S. 1. Am promis că vin cu clipul Anastasiei Gubal, fata lui Oleg Gubal care vă mulțumește direct vouă pentru că ați sponsorizat contruirea Complexului Medical Oleg Gubal. Îl voi posta astăzi.
P.S. 2. A nu se înțelege din tot ceea ce am scris aici și de-a lungul timpului că ucrainenii sunt toți perfecți. Nu sunt. Am întâlnit ticăl0și de cea mai joasă speță printre ei, în Ucraina și care au încercat să profite de bunătatea mea și a prin mine, de a voastră și de donațiile voastre. Nu despre asta discutăm totuși acum. Dar despre asta, vă voi spune în curând mai multe, după ce mecanismele instituționale vor fi puse în mișcare. P.S. 3. Voi reveni și cu rezumatele. Doar așa o privire prin gaura cheii: Da, prima din cele două aliniamente principale ale „Liniei Surovikin” a fost străpunsă de Forțele Armate ale Ucrainei!
Până atunci, continui să cer demisia lui Sorin Grindeanu, artizanul „scanadului Bîstroe”. Demisia Ministrului Apărării, Angel Tîlvăr, care nu avea voie să accepte un comunicat de presă care oferea informații false. Nu știu cine este Angel Tîlvar, se poate să fie un om de cea mai bună credință, însă la acest nivel și pentru că vorbim despre minciuni la nivel înalt legate de un război și despre integritatea teritorială a României pe care trebuie să o apere, cred că trebuie să plece. P.S. 4. Vă mulțumesc mult tutoror celor care mi-au scris mesaje arătându-și îngrijorarea și celor care s-au gândit la mine! Hai România, mai cu curaj!

Slava Ukraini!

Sabina Pop : Sosirea primului ministru danez, Mette Frederiksen, la Kiev, a fost onorată de președintele Zelensky

O zi grea astăzi la Kiev, după atacurile oribile asupra civililor la Konstanskiva, dar sosirea primului ministru danez, Mette Frederiksen trebuia onorată și în același timp președintele Zelensky a dorit să își arate recunoștința pentru prietenie și pentru o colaborare sinceră și deosebit de importantă, în toate momentele dificile ale Ucrainei.

Sabina Pop