28.6 C
Copacabana
luni, 22 iulie 2024

Latest Posts

Bravo Maia Sandu! Președinta Moldovei anunță crearea unui centru pentru combaterea propagandei – „Patriot”

Președinta Maia Sandu a anunțat că va propune Parlamentului o inițiativă legislativă pentru crearea unei instituții „care să combată propaganda dăunătoare statului R. Moldova și să apere cetățenii de manipulare și atacurile propagandistice constante”.

Potrivit șefei statului, centrul național de apărare informațională și combatere a propagandei va fi denumit simbolic „Patriot” și va avea două responsabilități: să transmită informații veridice publicului larg, „în vederea promovării intereselor naționale” și să identifice, să evalueze și să combată dezinformarea.

Într-un briefing de presă, Maia Sandu a spus că R. Moldova a fost supusă timp de 30 de ani „șantajului, embargourilor, hoțiilor, schemelor de spălare de bani și amenințărilor hibride”, însă atacurile s-au intensificat de când Rusia a lansat un război brutal în Ucraina.

„Pentru că nu poate ajunge la noi cu tancuri, Kremlinul sponsorizează cu sume imense răspândirea minciunii în mass-media și pe rețele sociale, finanțează cu bani murdari grupări criminale, care încearcă să ne oprească din drumul nostru de a dezvolta țara. Minciunile difuzate la televizor și pe internet au devenit cele mai periculoase arme cu care suntem atacați în prezent”, a spus președinta.

/moldova.europalibera.org/

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.